Un tort bun și ieftin!
Ingrediente:
Blat:
4 gălbenușuri
80 gr zahăr
100 ml apă
4 albușuri
1 praf de sare
100 gr zahăr
130 gr făină
3 Lg cacao
1 lta praf de copt
Crema:
2 ouă
50 gr zahăr
1 lta vanilie
150 ml lapte condensat
3 Lg făină
250 ml lapte
250 gr unt
Sirop:
100 ml apă/lapte
1 Lg lapte condensat
Glazura:
3 Lg zahăr
3 Lg cacao
3-4 Lg smântână 20%
50 gr unt
Decor:
Ciocolată topită
Mdp:
Blat:
amesteci in bol mediu gălbenușurile,80 gr zahăr, până-s pale,adaugi apa, amesteci bine.Lasi deoparte.
Bol mare, bați albușurile cu un praf de sare,când s-au întărit,adaugi treptat 100 gr zahăr, mixezi până lucesc, adaugi amestecul de gălbenușuri,amesteci de jos in sus.
Cerni făina,praful de copt,cacao, amesteci prin răsturnare.Torni forma 22 cm cu hârtie de copt la bază,nivelezi.Coci 180°C,30 minute.Verifici, răstorni pe grătar, scoți hârtia,lași la răcit,tai in 1/2.
Crema:
In oală mică pui ouăle, îl, vanilia, laptele condensat, făina, omogenizezi bine,adaugi laptele , amesteci,pui la foc mic, amesteci continuu până se îngroașă bine.Asezi folie de contact deasupra.Lasi la răcit.
Bați untul moale 4-5 minute, adaugi câte o lingură de cremă.Vei avea o cremă groasă.
Sirop:
Amesteci apa cu laptele condensat,insiropezi prima foaie de blat pus în inelul formei, întinzi crema, așezi blatul însiropat,cu partea dreaptă desupra,dai la rece,infoliat,5-6 ore.
Scoți,torni glazura, decorezi cu ciocolata topită.
Glazura:
Pui toate ingredientele pe foc mic 4-5 minute, până e lichidă,torni pe tortul rece scos din inel.
Decor:
Topești puțină ciocolată,pui în poș cu vârf foarte subțire, decorezi in zig-zag.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu