marți, 25 ianuarie 2022

Tort cu lapte condensat

 


Un tort bun și ieftin!

Ingrediente:

Blat:

4 gălbenușuri

80 gr zahăr

100 ml apă

4 albușuri

1 praf de sare

100 gr zahăr

130 gr făină

3 Lg cacao

1 lta praf de copt

Crema:

2 ouă

50 gr zahăr

1 lta vanilie

150 ml lapte condensat

3 Lg făină

250 ml lapte

250 gr unt

Sirop:

100 ml apă/lapte

1 Lg lapte condensat

Glazura:

3 Lg zahăr

3 Lg cacao

3-4 Lg smântână 20%

50 gr unt

Decor:

Ciocolată topită

Mdp:

Blat: 

amesteci in bol mediu gălbenușurile,80 gr zahăr, până-s pale,adaugi apa, amesteci bine.Lasi deoparte.

Bol mare, bați albușurile cu un praf de sare,când s-au întărit,adaugi treptat 100 gr zahăr, mixezi până lucesc, adaugi amestecul de gălbenușuri,amesteci de jos in sus.

Cerni făina,praful de copt,cacao, amesteci prin răsturnare.Torni forma 22 cm cu hârtie de copt la bază,nivelezi.Coci 180°C,30 minute.Verifici, răstorni pe grătar, scoți hârtia,lași la răcit,tai in 1/2.

Crema:

In oală mică pui ouăle, îl, vanilia, laptele condensat, făina, omogenizezi bine,adaugi laptele , amesteci,pui la foc mic, amesteci continuu până se îngroașă bine.Asezi folie de contact deasupra.Lasi la răcit.

Bați untul moale 4-5 minute, adaugi câte o lingură de cremă.Vei avea o cremă groasă.

Sirop:

Amesteci apa cu laptele condensat,insiropezi prima foaie de blat pus în inelul formei, întinzi crema, așezi blatul însiropat,cu partea dreaptă desupra,dai la rece,infoliat,5-6 ore.

Scoți,torni glazura, decorezi cu ciocolata topită.

Glazura:

Pui toate ingredientele pe foc mic 4-5 minute, până e lichidă,torni pe tortul rece scos din inel.

Decor:

Topești puțină ciocolată,pui în poș cu vârf foarte subțire, decorezi in zig-zag.



















Niciun comentariu: