Pogăcele dospite,fragede,foietate.Bune!
Ingrediente:
100 gr lapte
1Lg zahăr
30 gr drojdie proaspătă
600 gr făină
250 gr unt
300 gr brânză dulce/Quark
2 gălbenușuri
25 gr sare
100 gr smântână 20%
Pt decor
1 ou bătut
70 gr cașcaval ras fin
Mdp:
Dizolvi drojdia cu zahăr și lapte.Cand e spumoasă o pui peste celelalte mixezi 5-10 minute, cureți de pe bol,formezi o bilă, acoperi cu prosop, lași la dospit 1,5 ore.
Scoți pe masa înfăinată,aduci marginile in centru, întinzi un dreptunghi,presari 1/2 din cașcaval,rulezi,lași la crescut 30 de minute.
Pudrezi sulul cu făină,întinzi un dreptunghi de un cm gros,ungi cu ou,presari cascaval,tai rondele cca 4 cm, așezi în tava cu hârtie de copt.Coci 200°C,cca 15 minute,pana-s aurii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu