marți, 25 ianuarie 2022

Plăcinte cu șuncă și brânză

 





Rețeta: Ham cheese bread Roll.Hand kneading și easy


Ingrediente 10 bucăți:

Aluat:

300 gr făină de pâine

160 gr lapte

30 gr zahăr

50 gr ou( cântărit fără coajă)

3 gr sare/1 lta

3 gr drojdie instant

30 gr unt nesărat

Umplutura:

10 felii șuncă

10 felii Cheddar

maioneză

pătrunjel uscat

Pt uns:

10 gr ou bătut+10 gr lapte

Brânză rasă fin-parmezan/ susan

Mdp:

In laptele călduț pui drojdia.Amesteci făina, zahăr,torni laptele,amesteci,adaugi sarea, omogenizezi, frămânți scurt, acoperi,dai 30 de minute la frigider.

Scoți pe masă,adaugi untul moale, frămânți prin întindere în față și rulat înapoi, până trece testul ferestrei.Faci o bilă,pui în bol, acoperi,lași la crescut până e de 2,5 ori mai mare.

Scoți pe masa înfăinată fin, împarți în 10 bucățide 57-58 gr.Faci bile,iei o bilă, aplatizezi,pliezi in trei,apoi refaci bila.Acoperi cu folie, lași la crescut 25 de minute.

Tai feliile de șuncă in 1/2 la fel și brânza.

Infăinezi fin masa,iei o bilă,întinzi un dreptunghi,lat cat felia de șuncă și lung de trei ori cât șunca tăiată în 1/2.

In mijlocul dreptunghiului așezi o 1/2 felie de șuncă, stropești cu maioneză (o pui în cornet tai un mm,cam trei linguri de maioneză),așezi 1/2 felie brânză, maioneză, șuncă, maioneză, brânză.Pliezi in trei aluatul,bagi marginea dedesubt.Ungi deasupra cu ou, înmoi in brânză/susan.Faci câte patru tăieturi cu foarfeca pe fiecare latură.Asezi in tava cu hârtie de copt.Lasi să se dubleze.

Tai pe mijloc,umpli tăietura cu maioneză,o pui cu poșul.

Coci 180 °C,18 minute.Ungi cu unt topit și în tăietura din mijloc presari pătrunjel uscat.

*Pt că le-am dat prin susan nu le-am mai uns cu unt.

Mie mi s-au părut prea sărate,soțului nu.Asa că pui doar o felie de șuncă și una de brânză dacă nu agreezi atâta sare.



Niciun comentariu: