Rețeta: Ham cheese bread Roll.Hand kneading și easy
Ingrediente 10 bucăți:
Aluat:
300 gr făină de pâine
160 gr lapte
30 gr zahăr
50 gr ou( cântărit fără coajă)
3 gr sare/1 lta
3 gr drojdie instant
30 gr unt nesărat
Umplutura:
10 felii șuncă
10 felii Cheddar
maioneză
pătrunjel uscat
Pt uns:
10 gr ou bătut+10 gr lapte
Brânză rasă fin-parmezan/ susan
Mdp:
In laptele călduț pui drojdia.Amesteci făina, zahăr,torni laptele,amesteci,adaugi sarea, omogenizezi, frămânți scurt, acoperi,dai 30 de minute la frigider.
Scoți pe masă,adaugi untul moale, frămânți prin întindere în față și rulat înapoi, până trece testul ferestrei.Faci o bilă,pui în bol, acoperi,lași la crescut până e de 2,5 ori mai mare.
Scoți pe masa înfăinată fin, împarți în 10 bucățide 57-58 gr.Faci bile,iei o bilă, aplatizezi,pliezi in trei,apoi refaci bila.Acoperi cu folie, lași la crescut 25 de minute.
Tai feliile de șuncă in 1/2 la fel și brânza.
Infăinezi fin masa,iei o bilă,întinzi un dreptunghi,lat cat felia de șuncă și lung de trei ori cât șunca tăiată în 1/2.
In mijlocul dreptunghiului așezi o 1/2 felie de șuncă, stropești cu maioneză (o pui în cornet tai un mm,cam trei linguri de maioneză),așezi 1/2 felie brânză, maioneză, șuncă, maioneză, brânză.Pliezi in trei aluatul,bagi marginea dedesubt.Ungi deasupra cu ou, înmoi in brânză/susan.Faci câte patru tăieturi cu foarfeca pe fiecare latură.Asezi in tava cu hârtie de copt.Lasi să se dubleze.
Tai pe mijloc,umpli tăietura cu maioneză,o pui cu poșul.
Coci 180 °C,18 minute.Ungi cu unt topit și în tăietura din mijloc presari pătrunjel uscat.
*Pt că le-am dat prin susan nu le-am mai uns cu unt.
Mie mi s-au părut prea sărate,soțului nu.Asa că pui doar o felie de șuncă și una de brânză dacă nu agreezi atâta sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu