duminică, 2 ianuarie 2022

Ouă umplute cu ciuperci




 Ingrediente 12 bucăți:

6 ouă fierte

250 gr ciuperci

1/2 ceapă

1 morcov mic ras fin

sare

piper

maioneză/unt

Decor:

Pătrunjel

Mdp:

Pregătești întâi ciupercile pentru decor.Tai ciupercile mici, felii de cca doi mm, începând de la codiță cu un cuțit subțire și bine ascutit.Tai mai mult de 12 felii,că se pot strica in timpul prăjirii.Incingi tigaia,ungi cu ulei,pui ciupercile,le rumenești pe ambele fețe.Scoti pe hârtie absorbantă.

Restul ciupercilor le tai cuburi mici.Le călești în ulei până scade sucul și încep să se coloreze.Asezonezi cu sare,piper.In puțin ulei călești ceapa tocată mărunt,adaugi morcovul, înmoi, asezonezi cu sare,piper,pui peste ciuperci, răcești.Pasezi fin,adaugi o lingură maioneză/unt,gălbenușurile,omogenizezi.

Umpli ouăle,apoi le îmbraci în maioneză și decorezi cu o ciupercuta/două iar la baza ei așezi frunzulițe de pătrunjel.Dai la rece.

*Morcovul să fie mic și subțire,altfel umplutura iese dulce.

Dacă vrei să se simtă mai bine ciupercile nu pui toate gălbenușurile.











Niciun comentariu: