Nu trebuie sa ai gris cu granulație mare merge la fel de bine și cu gris fin.
Le fierbi în supa sau separat,cum poftești.Exclus în apa.
Ingrediente:
1 ou/58 gr fără coaja
60 gr gris fin-de la Lidl
sare
O farfurie 355 gr
MDP:
Așezi farfuria pe blat lucios.Bati oul și începi sa adaugi treptat grisul.Cand ai incorporat aproape tot grisul farfuria începe sa se rotească de aceea trebuie o farfurie ușoară pana în 400 gr. La final consistenta va fi curgătoare. Adaugi sarea.Lași la temperatura camerei 2 min. Vei vedea ca isi schimba consistenta,nu mai curg.Acum înmoi lingura în grăsimea de la suprafață supei și formezi cu o linguriță găluștele. Din aceasta cantitate ies 9 găluște pufoase ai cu forma bine definita.
Daca vrei sa faci din 2 oua și nu au fiecare 58 gr cântărești cât au și aplici regula de trei simple.
Ai uitat-o? Uite cum calculezi:
Presupun ca ai doua oua de 125 gr fără coji.
58 gr ou..............60 gr gris
125 gr ou.............x
x=125×60/58=129,3=129 gr gris
S-a respectat proporția?
60/58=1,034
129,3/125=1, 034
sau altfel:
58×1,034=59.97=60
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu