joi, 13 decembrie 2018
Supă Lugojană de gulii
Gulia o legumă folosita cam rar de unele gospodine. Păcat! Gulia conține cantități mari de apa și fibre fiind recomandata în curele de slăbire. Se consuma în toate felurile chiar și coapta. Conține vitamine complex B, vitamina C,A,E,K, colina/biotina care împiedică depunerea colesterolului pe artere,facilitează folosirea corespunzătoare a grăsimilor de către organism.Contine omega-3 și omega-6. Mineralele nu sunt puține. Contine magneziu,fosfor,calciu,fier,mangan,seleniu,potasiu,cupru,sodiu.
Rețetă Almanahul gastronomic
Ingrediente:
600 gr gulii
40 gr făină
200 ml lapte
200 gr smântână
1 gr piper
150 gr ceapa
80 gr unt
2 oua
20 gr sare
20 gr pătrunjel tocat
MDP:
Cureți guliile,ceapa le pui întregi la fiert în 2 litri apa rece cu sare.Când s-au înmuiat se strecoară supa iar guliile se taie cubulete. Separat se călește faina în 50 gr unt încins, apoi se introduc guliile și se lasă să se înăbușe 10 min.Se adaugă zeama,ouăle bătute cu lapte,piperul și sarea după gust și se lasă la foc mic 20 min.La sfârșit se drege cu smântână și pătrunjel.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu