Ingrediente:
1,2 kg
conopida
150 g unt
100 g faina
500 ml lapte
2 oua
80 g
cascaval
sare
facultativ:3
linguri smantana
MDP:
Conopida se
desface buchetele,se fierbe in apa clocotita sarata.Se fierbe acoperita.Cand e
pe ½ fiarta se lasa focul mai mic,se fierbe pana e gata.Se scurge,se asaza in
vasul de gratinat.Se amesteca faina cu unt,apoi se pune in cratita laptele care
clocoteste,batand-o bine cu telul.Se lasa sa fiarba 20 min.,se ia de pe
foc.Dupa ce s-a racit compozitia se amesteca cu ouale si ½ din cantitatea de
cascaval ras.Se sareaza se adauga facultativ 3 linguri smantana.Sosul se toarna
peste conopida fiarta.Deasupra se presara restul de cascaval ras si cu bucatele
de unt.Se da la cuptor si se lasa pana conopida se rumeneste.Se serveste ca
atare/stropita cu unt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu