Pt o forma de 22/7,5/7,5 cm
190 g faina obisnuita,rece/refrigerata
4 g drojdie proaspata,refrigerata
15 g zahar pudra,refrigerat
30 ml lapte ,refrigerat
3 oua refrigerate
5 g sare
125 g unt,nesarat,moale,taiat cuburi de 1,5 cm
Pt uns;
1 ou=100 ml lapte,putina sare
MDP:
Preancalzesti cuptorul la 220 C.
1.Ungi si imbraci cu folie Al tava.
2.Folosind carligul pt aluat mixezi toate ingredientele cu
exceptia untului,la viteza mica cca 3 min.,apoi cresti viteza la mare si mai
mixezi inca 3 min.
3.Reduci vitexza la mediu si cu motorul pornit,adaugi cateva
bucatele de unt la un moment dat,sa fii sigura ca s-a incorporat bine,inainte
sa adaugi altul.Cand ternimi coca trebuie sa fie neted,moale si lipicios,,fiind dificil de manevrat.
4.Transferi aluatul intr-un bol uns fin,acoperi cu un prosop
curat,pui in frigider cca 1 ora.
5.Pe masa usor infainata,apesi aluatul delicat,sa iasa aerul
afara ,formezi un dreptunghi de cca 2,5 cm grosime.Pliezi 0 treime de aluat
peste ea insasi si repeti cu restul de 1/3(pliezi aluatul in 3).
6.Intorci aluatul la 90 grade si repeti plierea de 1/3.Asezi
aluatul inapoi in vas cu pliul dedesubt,acoperi din nou cu prosop si-l mai lasi
la frigider inca o ora.
7.Pe suprafata usor infainata,apesi usor din nou sa iasa
aerul ,presezi aluatul intr-un dreptungho si pliezi in 2 partea dreapta si
stanga spre centru.Aluatul trebuie sa fie de marimea tavii.
8.Apesi aluatul in jossa formezi un dreptunghi si incepand
de la partea mai departata de tine ,rulezi aluatul spre tine sa obtii un rulou.
9.Folosesti palma sa inchizi cusatura ruloului,il asezi in
tava cu lipitura in jos.Ungi deasupra cu ou.
10.Reduci temp. cuptor la 180 C,si coci cca 40 min sau pana
e aurie.Cand o scoti din tava ar trebui sa sune a golcand e atinsa.
Desi reteta spune sa lasi aluatul la odihna 1 ora in
frigider,unele articole spun ca e cel mai bine sa-l lasi peste noapte la
odihna,sa se dezvolte mai bine aroma.Spune ca i-a luat cam 15 ore pt a o
termina.
Reteta:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu