Ingrediente:
1 ceapa,taiata mare
3 catei usturoi,tocati
750 ml lapte integral
300 g file cod,fara oase si piele
300 g file cod afumat,fara oasre si piele
300 g file somon afumat,fara piele
125 g peste alb -Cornish Ling fara oase si piele
25
g asmatui,tocat
25
g coriandru tocat
25
g arpagic ,tocat
40
g unt nesarat
40
g faina obisnuita
sare
de mare si piper negru
200
g mazare
MDP:
1.Pt
umplutura placinta,preancalzesti cuptorul la 200 C/Gaz 6.
2.Pui
la fiert intr-o tigaie mare ceapa usturoiul si laptele.Adaugi pestii,somonul
afumat,reduci focul pana amestecul fierbe incet,fierbi la foc mic 4-5 min.
3.Pui
fulgii de peste fiert intr-un vas termorezistent.Pastrezi lichidul in care a
fiert pestele.
4.Incalzesti
intr-o tigaie separata untul,la foc mediu.Cand untul face spuma,adaugi faina si
gatesti 1-2 min,amestecand continuu,pana se ingroasa e bine amestecata si de
culoare maro-auriu.Iei tigaia de pe foc,adaugi lichidul de la fiert pestele
pana amestecul este neted si bine combinat.
5.Repui
tigaia pe foc si amesteci continuu 1-2 min pana sosul s-a ingrosat
doar.Asezonezi dupa gust cu sare si piper proaspat macinat.Adaugi ierburile.
6.Torni
sosul in vasul termorezistent sa acoperi tot pestele.Amesteci cu grija
ingredientele din vas,pana pestele e acoperit complet cu sos.
7.In
acelasi timp pt toppingul placintei,fierbi catrofii cuburi in apa sarata 12-18
min,pana se inmoaie.Scurgi bine si-i pu in tigaie,ii gatesti cateva secunde sa
se evapore toata apa.
8.Pasezi
cartofii,adaugi 75 g unt si branza
Cheddar pana se combina bine.Asezonezi cu sare si piper negru.
9.Pui
cu lingura cartofii in strat uniform,deasupra umpluturii placintei s-o acopere
complet.Asezi vasul pe o tava de copt apoi in cuptor,coci 20-30 min/pana
cartofii devin maro-aurii si umplutura face basici.
10.Cat
se coace placinta pui o oala cu apa
sarata la fiert,adaugi mazarea si fierbi 2-3 min./doar pana se inmoaie.Scurgi
bine o pui iar pe foc,adaugi restul de unt 15 g ,amesteci pana untul se
itopeste.Asezonezi dupa gust cu sare si piper negru.
11.Pt
servit ,pui o lingura placinta de peste in centrul a 6 farfurii si asezi o
portie de mazare alaturi.
Reteta:
Fish pie with buttered peas
http://www.itv.com/food/recipes/fish-pie-buttered-peas
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu