joi, 17 iulie 2008

Cornuri Bratislava




2 oua
150 g zahar pudra
250 g margarina
550 g faina obisnuita
30 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1/2 cana lapte
un praf sare
ou pt.glazura
umplutura

Pregatire:

Incalzesti laptele adaugi lingurita zahar pui peste drojdia faramitata.Lasi sa creasca 15 min.In acest timp pui margarina la microunde sa se inmoaie/la temp. camerei.Intr-un bol mare amesteci zaharul cu sarea si faina,pui galbenusurile si grasimea inmuiata.Apoi adaugi amestecul de drojdie si procesezi aluatul.Daca il bati prea tare nu va creste bine.Intinzi aluatul si tai dreptunghiuri de 6/8 cm.Taie-le pe diagonala.Pui o lingura de umplutura in mijloc,ungi pe taietura si rulezi de la baza triunghiului spre varf.Ungi cu ou batut.Coci la foc mic cam 15 min.


Umplutura cu mac:

250 g mac
150 g zahar
coaja lamaie
100 ml lapte
1 lingurita unt
stafide

Fierbi laptele,adaugi restul ingredientelor.Fierbi pana lichidul e absorbit.Iei de pe foc ,lasi la racit.


Umplutura cu nuca:

250 g nuca
150 g zahar
coaja lamaie
zahar vanilat
100 ml lapte
1 lingurita pesmet
Procedezi la fel ca la mac.


Poti face si cozonac,in loc de cornuri.


Reteta aici:

BRATISLAVA ROLLS

http://www.burntmouth.com/2008_01_01_archive.html

Niciun comentariu: