vineri, 24 iulie 2020
Brioșe cu dovlecel, roșii, branza
Rețetă preluată de la o rusoaică(1 dovlecel,2 roșii, 3 ouă).
Am vazut-o însă și la noi.E ceva în neregulă în rețeta ăsta! Nu ies 12 brioșe așa bombate iar 2 roșii mi s-au părut prea mult,la fel și cașcavalul .De ăsta nu-mi plac rețetele care nu dau cantități măsurate. Un dovlecel poate avea 195 gr ca al meu , dar și 250-300 gr ceea ce schimbă proporția. Și nu e așa greu sa-l cântărești, ca în ziua de azi oricine are un cântar, îți trebuie mai ales dacă vrei sa faci o prăjitură mai sofisticata sau un cozonac, ca nu o sa masori ca mam-mare acum 100 de ani cu căușul palmei.
Ingrediente :
1 dovlecel 195 gr
2 roșii-175 gr
3 ouă
1/2 lta sare
1 lta piper
100 gr făină
1 lta praf de copt
300 gr cașcaval -cuburi
Mdp:
Bați ouăle cu sare, piper.Adaugi dovlecelul ras mare, roșia cubul, omogenizezi. Cerni faina amestecata cu praful de copt.In formele unse pui o linguriță aluat,brânză în centru, acoperi cu aluat. Coci 170 C, 20 minute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu