joi, 23 iulie 2020

Tarta cu dovlecel și ciuperci





Ingrediente:

2 dovlecei (500 gr ) rași mare
Sare
2 gălbenușuri
200 gr făină
1 lta praf de copt
2 albușuri

Umplutura :

2 cepe
4 căței usturoi
400 gr ciuperci
200 gr smântână
1/2 legătură mărar
100 gr cașcaval ras fin
1-2 Lg ulei
Piper
Sare

Mdp:

Blat:

Razi mare dovleceii,presari sare,lași 15 minute la scurs.
Amesteci făina cu praful de copt.Adaugi gălbenușurile, dovleceii scurși, omogenizezi. Funcție de mărimea ouălelor poți adaugă cam o lingură suc dovlecei.Asezonezi cu sare,piper.Incorporezi albușurile bătute spumă, treptat sa nu se lase. Întinzi în tava 20/30 cm cu hârtie copt.Coci 180 C, ca 15 -20 min, sa fie ușor aurie.Verifici cu scobitoarea.

Umplutura:

Încingi uleiul,adaugi ceapa tocata cubulete și usturoiul tocat fin, lași sa fie aurie, adaugi ciupercile, le călești sa nu mai aibă suc.Adaugi smântâna, fierbi puțin, adaugi sare, piper, iei de pe foc.

Întinzi umplutura pe blat, presari mărarul, apoi cașcavalul ras fin.Decorezi după plac sau lași simplă.

Desertul copilăriei :Macaroane cu "nisip"


Ăsta ne făcea mama după găluști cu prune și putisoare când  nu avea chef de făcut aluat și nu mai scapa de noi.Fierbea macaroane,le tăvălea prin pesmet aromat cu vanilie și scorțișoară, ni le punea pe farfurii, presara nuci și puțină miere sau doar zahar vanilat și intr-o clipă dispăreau. Ce bine e sa fii copil!






Niciun comentariu: