Ingrediente 35 bucăți :
250 ml lapte clocotit
125 gr făină 000
250 gr zahăr
1 praf sare
50 ml ulei
2 plicuri/16 gr zahăr vanilat
3 plicuri/30 gr praf de copt
1 ou
1 gălbenuș
500 gr făină
Glazura:
1 albuș
125 gr zahăr pudră vanilat
Mdp:
Amesteci 125 gr faina cu zahărul și sarea.Torni laptele clocotit,omogenizezi. Incorporezi uleiul,amesteci bine,când s-a mai răcorit pui oul,gălbenușul, vanilia.Cerni faina,o amesteci cu praful de copt, o adaugi treptat, frămânți un aluat moale nelipicios. Întinzi masa înainta fin o foaie de 5-7 mm, decupezi cu un pahar de lichior trecut prin făină. Coci 180 C, ca 10-15 min. Reci înmoi în glazura/ungi cu pensulă fină peste tot.
Glazura:
Cerni zahărul, adaugi albușul, mixezi electric pana lucește.
***biscuiții se colorează ușor la bază. Rumeniți se întăresc.
Nu am pus 500 gr făină, am oprit cam o lingură.
Am făcut și câteva bile cât o cireașă, își păstrează forma nu se extind.
Poți să omiți glazura , ca sunt suficient de dulci.
De ziua mea flori și prăjituri de la soț :
Și un tort delicios de la doctorul capritelor:
Adus tocmai din frumoasa Bulgarie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu