duminică, 2 august 2020

Pui cu mere




Ingrediente:

1 pui dolofan
2-3 mere mici
1/2 pară
Coniac
Sare
Piper
Cimbru
Boia dulce
1/2 căpățână usturoi
Unt
Ulei măsline

Mdp:

Stropești fructele tăiate în 1/2 cu coniac.Freci puiul în interior și exterior cu sare.Introduci fructele în interior,nu le inghesui ,torni și puțin coniac, prinzi pielea cu o scobitoare.In tava pui usturoiul feliat , puțin ulei, un păhărel de coniac și putina apa. Ungi puiul din belșug cu unt peste tot.Condimentezi cu piper, cimbru și paprica, îl așezi în tavă cu pieptul în jos.
Coci 250 C cca 25 minute, intorci cu pieptul in sus,reduci la 190 C și mai lași cca 25 minute. Verifici cu un băț frigăruie sa iasă sucul limpede.Lasi 15 minute, apoi porționeazi și servești.



Niciun comentariu: