Sau cum zice soțul :
Ia mai fa și tu niște rusoaice!
Ingrediente 40-60 bucăți :
100 gr unt moale
120 gr zahăr
2 oua mici
140 ml lapte
500 gr făină
15 gr praf de copt
2 vanilii/esență /și coaja lămâie
Mdp:
Bați ouăle, adaugi zahărul, vanilia, amesteci bine, pui untul, omogenizezi. Adaugi laptele treptat.Cerni faina cu praful de copt, o incorporezi treptat cu spatula.Obtii un aluat moale, nelipicios. Al meu a avut 1005 gr. Infoliezi dai 1/2 oră la rece.Rupi bucăți cât o cireașă /nucă. Eu îi fac mai mari de cca 25 gr și ies 40 biscuiți dolofani. Ii poți lasa simpli,amesteca cu fructe confiate/stafide/nuci etcetera,sau umple cu Nutella sau marmelada.Asezi în tava bilele aluat pe hârtia de copt la distanță,că vor crește. Coci 180 C, 10-15 minute, sa fie aurii la bază.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu