Reteta-Almanahul gospodinei 1135 Pasare cu masline II Este de fapt o tocana de ceapa în care s-au rătăcit câteva măsline.
Ingrediente:
1,5 kg pasare
1 kg ceapa
200 gr ulei
40 ml supa oase
100 gr bulion tomate
200 gr masline
175 gr vin alb
2 legaturi verdeata
100 gr lamaie
Piper
Sare
MDP:
Tai pasarea bucati mici,o prajesti in ulei pana la rumenire,stingi cu supa oase si fierbi sub capac.Ceapa tocata marunt se prajeste in ulei,se stinge cu supa de oase si se fierbe cca 30 min.Se paseaza prin sita si se pune din nou la fiert,adaugandu-se bulionul,maslinele care au fost fierte in apa 45 min. ????? si se mai lasa la fiert 20 min.Se toarna sosul si maslinele peste carne,adaugi vinul,piperul si o legatura verdeata tocata mic,asezonezi.Asezi feliile de lamaie peste mancare,dai la cuptor 20-25 min.La sfarsit presari restul de verdeata.Se serveste de regula direct din vasul de cuptor.
Nu fierbe separat măslinele ca nu își vor lăsa gustul în mâncare. La fel va fi și dacă cumperi măsline fierte.
miercuri, 16 ianuarie 2019
Tocana de pasare cu masline II
Etichete:
Carne pasare,
ceapa,
Condimente,
lamaie,
Mancare,
masline,
vin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu