Sissi cu copilașii ei.
Dacă a-ti citit Laptele de capra care e mai bun? a-ti făcut puțin cunoștință cu el.Am scurtat acea postare pt ca poate nu toți au răbdare sa citească "romane".Voi continua cu beneficiile lui.Ce nu pot înțelege este ca romanii un popor, care se ocupa cu pastoritul a ajuns sa consume miel doar de Paște nu și în cursul anului cum faceau înaintașii noștri.Romanii au început sa consume porc în timpul invaziilor otomane,ca doar ei nu erau luați. Poate și din cauza ăsta ne-am pierdut vigoarea și vedem cu tristețe bebeluși și copii mici cu probleme cardiace grave.
Laptele de capra
Consumat constant reduce inflamațiile, tratează boli ale sistemului digestiv:boala Crohn, ulcer,alergii,eczeme,boli autoimune.Previne apariția cancerului.Contine aglutinina, care elimina pericolul ca radicalii liberi sa ajungă în organism și sa producă mutațiile ADN,vinovate pentru dezvoltarea cancerului.
Având o compoziție asemănătoare laptelui matern îl face ușor de asimilat de organism.Este recomandat în alimentația copiilor,el contribuind la sănătatea ochilor,oaselor,pielii,părului și la îmbunătățirea sănătății inimii.In schimb laptele de vaca are o compoziție care poate fi suportată cu greu de organism,lucru ce poate cauza probleme digestive.-vezi avantaje.ro
Laptele de capra conține pana la 35%acizi grași facandu-l mult mai sănătos și nutritiv ca laptele de vaca,acesta având în jur de 17 % acizi grași.
Laptele de capra oferă mult calciu dar și triptofan iar reacțiile adverse sunt mult mai puține.
Laptele de vaca are în compoziție alergeni pt unele persoane și promovează secreția de mucus.Laptele de capra fiind scăzut în grăsimi are proprietăți antimicotice.
Laptele de capra conține seleniu,un element esențial pt menținerea unui sistem imunitar puternic,care sa funcționeze corect.
În cadrul unui studiu efectuat pe mai mult de 3500 femei,cercetătorii au constatat o scădere a riscului de cancer la sân cu pana la 45% în rândul femeilor care au consumat mai mult lapte de capra.Riscul s-a diminuat chiar și cu 65 % în cazul femeilor aflate la premenopauza.
Laptele de capra oferă mai multa energie fiind o sursa buna de riboflavina o vitamina din complex B foarte importanta pt producerea de energie.
Laptele de capra fiind o sursa buna de potasiu,un mineral esențial pt echilibrarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii,previne hipertensiunea arteriala și protejata împotriva aterosclerozei.
1 cana de lapte de capra oferă 14,5 % din cantitatea zilnica recomandata de potasiu.
Previne anemia și osteoporoza. Vezi sfatulmedicului.ro
Vezi taifasuri.ro Laptele de capra distruge cancerul în doar 90 de zile.
Cel mai bun lapte de capra îl fac caprele roșii.
Chiar și Napoleon care avea probleme digestive îl folosea.
revista-ferma.ro Iată ce spune:
Laptele de capra are un conținut mai ridicat de zici grași cu lanț scurt decât cel de vaca.De asemenea eter glicerolul este foarte important în nutriția nou-nascutilor și se afla în cantități mari în laptele de capra,iar acidul azotic în cantități mai mici,ceea ce este semnificativ pt prevenția apariției sindromului de ficat gras.
Laptele de vaca are o reacție acida care este favorabila dezvoltării bacteriilor,fungilor,pe când cel de capra are reacție alcalina.
Coagulul din laptele de capra este mai puțin dens ca cel de vaca și în consecință mai ușor de digerat.
Datorita conținutului mic de cazeina laptele de capra coagulează în stomac în proporție de 2 % comparativ cu cel de vaca la care proporție este de 10 %.
În privința conținutului proteinei în amino-acizi esențiali și semiesențiali, laptele de capra are cea mai mare valoare biologica.Din acest motiv este recomandat în hrana copiilor,vârstnicilor, bolnavilor și în mod deosebit celor suferinzi de diabet.
În laptele de vaca și capra au fost identificate cantități mici de enzime ca ribonucleaze,alcalin fosfataze și lipaze cu mențiunea ca la laptele de capra xanthin oxidazele se găsesc în cantități foarte mici în comparație cu cel de vaca.Aceste enzime din urma se absorb la nivel intestinal,ajungând în sânge și provoacă microfisuri arterelor și inimii.Organismul reacționează mărind nivelul de colesterol din sânge care se depune pe artere..
Laptele de capra este atât de hrănitor pt ca din multitudinea de plante și arbuști ele aleg doar plantele medicinale,frunzele și fructele arbustilor:porumbe,păducel, cătină.
Francezii spun ca deși capra e considerata vaca săracului, brânză de capra este a bogatului.
Laptele de capra îl poți cumpăra cu 5 lei litrul,la fel cu cel de vaca.Insa dacă cunoști un crescător poți merge și asista la muls,așa vei fi sigur ca nu e falsificat (îndoit cu lapte de vaca și oaie sau apa),poți vedea adăpostul, animalele și sa-ti faci o idee ce cumperi.
Poate ai cumpărat lapte de la țărani și nu s-a prins sa faci bătut. Am citit ca pun conservant și chiar îngrașeminte chimice.
Laptele de capra a fost numit de Hippocrate "lichid miraculos și esență vindecătoare".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu