joi, 17 ianuarie 2019

Supa contra gripei



Este o supa, cu ceapa,usturoi,ghimbir.O supa anti răceală anti suparaceala cum spune o reclama tv.Una din multele care te îndeamnă sa consumi antibiotice sau suplimente ca pe mâncare.

Ingrediente:

1 ceapa mare
2 căței usturoi
1 bucata ghimbir de 4 cm și groasa de 4 mm.
1 cartof cuburi
1 păstarnac
1 litru supa pasare
Pătrunjel
2 foi dafin-optional
Sare

Mdp:

În supa pui toate ingredientele.Fierbi pana se înmoaie. Servești fierbinte cu pătrunjel sau îl toci și il pui la final.

Ceapa cruda consumata zilnic intre 40-140 gr dizolva calculii cu urați, scade glicemia prevenind și tratând diabetul.Nu scade însă glicemia la cei care nu suferă de diabet. Scade colesterolul seric determinat de o alimentație bogata în grăsimi. Previne ateroscleroza,ischemia cardiaca,ameliorează hipertensiunea,previne afecțiunile cardiovasculare și îmbătrânirea prematura,antioxidanții conținuți  neutralizează radicalii liberi.Imbunatateste irigarea cu sânge a creierului,îmbunătățește coordonarea motorie fiind de ajutor vârstnicilor. Stimulează activitatea sistemului nervos central fiind folositoare în depresie. Da vioiciune,optimism,dorința de acțiune. Tratează tusea persistenta și convulsiva,elimina secrețiile de pe bronhii.Folositoare în astm,bronșită, infecția cu candida pe tractul digestiv,efect sporit asociata cu usturoi,în ascita,edeme cardiace(se ia zilnic 50 ml suc ceapa amestecat cu 200 ml lapte caldut),în sterilitate masculina.

Va las pe voi sa descoperiți virtuțile usturoiului și al ghimbirul.




Niciun comentariu: