sâmbătă, 12 ianuarie 2019
Ostropel de pasare
Reteta:Almanahul gospodinei
Ingrediente:
1 kg carne pasăre
125 gr ulei*
150 gr ceapă
100 gr morcov
100 gr țelină
50 gr faina*
50 gr bulion tomate*
100 gr lămâie sucul/40 ml oțet 9 grade
25 gr usturoi
100 ml vin
sare
MDP:
Sarezi carnea tăiată bucăți. O prăjești în ulei.Nu l-am pus găina fiind foarte grasa.Scoti carnea.In grăsimea rămasă călești faina,pui întâi 1/2 din ea,ca iese sosul cam gros.Adaugi morcovii și țelină rase fin,ceapa fin tocata.Adaugi bulionul desfăcut în apa,carnea.Am pus în loc o cutie roșii cuburi de 400 gr. Lași sa fiarbă 30 min.Pasezi sosul.Adaugi sucul lamaie/oțetul,dupa gust,vinul,mujdeiul de usturoi.Fierbi 20 min.Potrivesti de sare.Servesti cu garnituri de legume.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu