Am fiert urzici pt mancare.Pasandu-le mi-a venit ideea sa fac
si ceva dulce cu ele.Am folosit reteta de la briose cu lapte batut pe care l-am
inlocuit cu piure cam de aceiasi consistenta cu laptele,deci nu cade de pe lingura.
Ingrediente:
½ c unt(am folosit ½ c ulei)
¾ c zahar
¾ c lapte batut(am pus 1 c piure urzici)*
2 oua >
1lingurita vanilina
2 lingurite praf copt
1/4lingurita bicarbonat
1 lingura coaja lamaie (am folosit deshidratata)
¼ lingurita sare
1 lingurita es. rom
nuci
si pt ca mi s-a parut ca nu e prea dulce aluatul la final am
mai pus ¼ c zahar.
*daca vrei sa iasa checul mai vernil folosesti ½ c piure
urzici si ½ c lapte batut
MDP:
Amesteci ingred. uscate si le pui peste cele umede,amestecate
in prealabil,,omogenizeziTorni in forma 25 cm,coci 30 min la 200C.Inchizi
focul,intredeschizi usa si lasi 5 min in cuptor.Scoti ,lasi la racit pana poti
atinge forma,rastorni.
Checul este umed si pufos,asa cum imi place mie.Nu sunt fan
chec inecacios,buretos.Nu are gust de urzici,deci copii nu vor face mofturi.Il poti glazura/felia si umple cu crema preferata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu