marți, 30 noiembrie 2021

Turtă umplută

 



Ingrediente 2-4 portii:

Aluat:

160 ml lapte călduț

1 lta drojdie uscată/1/2 plic praf de copt

1 lta zahăr

1 lta sare

240 gr făină Tip 650

20 Gr ulei măsline

Umplutura:

Sos roșii/ketchup

1 ceapă medie

oregano uscat

Porumb conservat

Șuncă crud-uscata afumată

Brânză capră cremoasă/mozzarella


Mdp:

Amesteci laptele cu drojdia,zaharul, pui deasupra făina și sarea.Lasi până se crapă faina, amesteci, frămânți bine,adaugi uleiul(de măsline daca vrei un aluat fraged).

Frămânți cca 3-4 minute,prin întindere in față, formezi o bilă, lași să se dubleze/ păstrezi la rece până a doua zi.

Scoți pe masa fara nimic, frămânți scurt,faci un sul,tai 1/3 păstrezi acoperită.Intinzi partea mai mare(2/3),un disc puțin mai mare decat baza tigăii 24 cm(groasăde fontă).Ungi tigaia cu ulei,pui foaia rulată pe sucitor.Ungi bine cu ketchup, presari ceapa tocată,apoi presari oregano/ busuioc,porumbul, așezi feliile șuncă din loc in loc in grămăjoare,presari brânză, așezi foaia deasupra,sigilezi bine marginile.Ungi ou,faci o crestătură in centru.

Coci180 C, cca 20 minute,până e aurie.Ungi imediat cu unt moale pe ambele fețe.

Lași puțin la răcorit și înfuleci.

Dacă nu vrei sa aprinzi cuptorul o poți coace pe aragaz.Asezi tigaia pe un grătar/suport la foc mic,pui capac, lași 10 minute, întorci cu ajutorul capacului/farfurie,lași încă 10 minute sub capac.


Niciun comentariu: