Ingrediente 2-4 portii:
Aluat:
160 ml lapte călduț
1 lta drojdie uscată/1/2 plic praf de copt
1 lta zahăr
1 lta sare
240 gr făină Tip 650
20 Gr ulei măsline
Umplutura:
Sos roșii/ketchup
1 ceapă medie
oregano uscat
Porumb conservat
Șuncă crud-uscata afumată
Brânză capră cremoasă/mozzarella
Mdp:
Amesteci laptele cu drojdia,zaharul, pui deasupra făina și sarea.Lasi până se crapă faina, amesteci, frămânți bine,adaugi uleiul(de măsline daca vrei un aluat fraged).
Frămânți cca 3-4 minute,prin întindere in față, formezi o bilă, lași să se dubleze/ păstrezi la rece până a doua zi.
Scoți pe masa fara nimic, frămânți scurt,faci un sul,tai 1/3 păstrezi acoperită.Intinzi partea mai mare(2/3),un disc puțin mai mare decat baza tigăii 24 cm(groasăde fontă).Ungi tigaia cu ulei,pui foaia rulată pe sucitor.Ungi bine cu ketchup, presari ceapa tocată,apoi presari oregano/ busuioc,porumbul, așezi feliile șuncă din loc in loc in grămăjoare,presari brânză, așezi foaia deasupra,sigilezi bine marginile.Ungi ou,faci o crestătură in centru.
Coci180 C, cca 20 minute,până e aurie.Ungi imediat cu unt moale pe ambele fețe.
Lași puțin la răcorit și înfuleci.
Dacă nu vrei sa aprinzi cuptorul o poți coace pe aragaz.Asezi tigaia pe un grătar/suport la foc mic,pui capac, lași 10 minute, întorci cu ajutorul capacului/farfurie,lași încă 10 minute sub capac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu