Ingrediente 4 porții:
2 Lg unt
8 frunze kale tăiate fâșii
1 ceapă
sare
piper
1 legătură pătrunjel
1 praf cimbru
4 ouă fierte
3 ouă bătute
sare
piper
1 c iaurt/1/2 iaurt+1/2 smântână
3 Lg maioneză
1/2 lta praf de copt
150 gr făină
Mdp:
Preancalzesti cuptorul la 180 C.Pui hârtie de copt în forma 24 cm până sus.Incingi tigaia,pui untul ,lasi să facă spumă,pui ceapa, înmoi ușor,adaugi varza, lași cca 10 minute.Condimentezi cu sare piper,cimbru,adaugi ouăle tocate, pătrunjel.
Prepari aluatul:bați ouăle,sare,piper,pui iaurtul,maioneză, amesteci,apoi faina cu praful de copt,doar omogenizezi.
Torni 1/2 aluat în forma, întinzi umplutura,acoperi cu restul de aluat.
Coci cca 30-40 minute,să fie aurie.
Lași 15 minute la răcit,apoi servești.
E bună și caldă și rece.Cu un pahar de chefir e tot ce-ți trebuie.
Aluatul deși nu are unt e foarte bun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu