Umplutura:
1/2 c migdale tocate
1/2 c merișoare
1/2 c stafide
4-5 bucăți rahat
2 vanilie
2 Lg zahăr
1 Lg cacao
Aluat:
175 ml lapte cald
150 ml apă caldă
100 Gr zahăr
15 Gr drojdie proaspătă
1 ou
55 Gr unt
1 lta sare
800 Gr făină
Pt uns:
1 ou
Susan
Mdp:
Făina,oul,untul să fie la temperatura camerei.
Bol mare pui laptele, zahăr,oul, omogenizezi.In apă caldă dizolvi drojdia,o adaugi în lapte,apoi treptat faina,sarea frămânți bine.Adaugi untul, frămânți 5 minute prin întindere și rulare spre înainte.Faci o bila, acoperi cu folie, lași cca 3 ore,să se dubleze.
Scoți aluatul pe masă, îl frămânți puțin, împarți în 16 bucăți.Faci bile, acoperi folie,lași 10-15 minute.Iei o bilă,întinzi pe masa înfăinată fin un oval,pui o lingură umplutura, întorci aluatul peste ea,sigilezi,tai fâșii de un centimetru,rulezi,așezi în tava aragaz cu hârtie copt.Acoperi folie,lași la crescut 30 de minute.Ungi ou, presari susan.
Coci 200 C,cca 30 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu