Rețetă adaptată după: Ostropel de rață-Sanda Marin
Ingrediente:
1 pui mare/rață mijlocie
1 Lg untură/2Lg ulei
3 cepe feliate fin
1/2 Lg făină
1 Lg bulion
2 căței usturoi
10 boabe piper
1 foaie dafin
2 Lg oțet de vin
sare
Mdp:
Tai puiul/rața bucăți, îl sărezi și înăbuși în ulei/untură, rumenești.Adaugi cepele, făina,amesteci până încep să se rumenească.Stingi cu puțină apă caldă.Adaugi bulionul/pastă tomate, usturoiul feliat,sare,piper,dafin,fierbi până carnea e destul de fragedă.Cand e aproape gata adaugi oțetul,mai dai un clocot.Sosul trebuie să fie potrivit de scăzut.
Servești simplu sau cu piure de cartofi,orez fiert sau mămăliguță și o salată.
Eu am pus și câțiva morcovi tăiați bucăți mari, pentru că îmi place să-i găsesc în mâncare.
N-am mai făcut de mult această mâncare,cu toate că îmi place,am cam uitat de ea(acum îmi place să încerc ceva nou,sa ies din rutină)însă domnul meu a avut poftă și i-am făcut pe plac.
Fetițele și băiețeii mei:Diana-ochi albaștrii,
Rex,Tom cenușiul și Negruța
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu