duminică, 14 noiembrie 2021

Macrou marinat in sos de roșii

 




Ingrediente 2 porții:

1 macrou

3 cepe

Pt marinadă:

10-12 boabe piper3/4

5 boabe enibahar

1 lta boabe mustar

1/2 lta boabe coriandru

2 foi dafin

50 ml oțet

100 ml ulei-am pus 50 ml

1/2 Lg zahăr/miere

3/4 Lg sare

2-3 Lg ketchup/2 Lg pastă tomate

350 ml apa

Mdp:

Tai cu un cuțit bine ascuțit peștele bucăți groase de un cm.Tai ceapa peștișori fin.Intr-o cratiță mică așezi 1/2 din ceapa, peștele,restul de ceapă.

Pui toate ingredientele pentru marinadă pe foc,fierbi puțin,torni să acopere ceapa,pui capacul imediat.Lasi la răcit,apoi servesti.

Super bun!

Peștele fiind tăiat subțire nu rămâne crud-asta dacă aveați vreun dubiu.Se gătește de la marinada fierbinte,la fel și ceapa.


Niciun comentariu: