Ingrediente:
500 g faina tip 650
25 g drojdie proaspata
3 linguri ulei
150 ml lapte
150 ml apa plata
¾ lingura sare neiodata
1 lingurita zahar
3 linguri ulei
1 ou mic pt uns
susan/mac/seminte in,etc.
MDP:
Dizolvi drojdia in apa rece,adaugi::zahar,ulei,lapte,pui
intr-o parte a bolului faina,amesteci putin (cu lingura lemn)din ea cu lichidul
in care ai dizolvat drojdia,presari putina faina si deasupra,pui capac,lasi la
crescut,la temp. camerei.Cand a crescut amesteci toate cu lingura lemn,apoi
framanti,ungi bolul cu ulei,pui coca,o rotesti sa se unga peste tot,pui
capac/prosop gros umed,lasi sa se dubleze.Scoti din bol intinzi coca,presari
sarea,framanti putin sa se distribuie in aluat.Formezi painea,o ungi deasupra
cu ulei,asezi peste ea o hartie copt unsa bine cu ulei(sa fie in contact cu
aluatul),lasi pana ajunge la marginea formei.Cand a ajuns,crestezi cu un cuter
inmuiat in ulei,mai lasi foarte putin sa stea,ungi cu ou presari susan/ce
doresti.Coci in cuptor preancalzit la 220 C,35 min.Cand bagi painea in cuptor
pulverizezi pe peretii acestuia apa,inchizi repede si mai repeti operatia de
2-3 ori.Dupa ce s-a copt nu o scoti imediat din cuptor o lasi cu usa deschisa
cca 10-15 min.
Nota: sarea iodata opreste fermentarea
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu