si a doua coapta in tava 31 cm:
Ingrediente;
600 g faina Tip 650
300 ml apa izvor
50 g iaurt 3,5 % grasime
3 linguri ulei
25 g drojdie Pakmaya
1 lingurita zahar
1 ½-1 ¾ lingurita sare neiodata
Pt uns:
1 lingurita zahar
2 linguri apa
MDP:
Dizolvi drojdia in apa rece,adaugi
zaharul,uleiul,iaurtul,amesteci bine cu lingura lemn,rastorni toata faina
intr-o parte a vasului,amesteci putina faina in lichid,presari putina faina si
deasupra,lasi pana creste,amesteci cu lingura lemn,apoi cu mana,framanti bine
pana nu se mai lipeste de mana,pui in bol uns,rotesti coca sa se unga peste
tot,acoperi cu capac(eu o pun in oala mare),lasi la dospit pana se dubleza la
temp. camerei.Odata dublata o scoti pe planseta infainata f. fin,mai framanti
prin intindere de cateva ori,presari sarea,o trantesti zdravan pe planseta de 10-15 ori, apoi cu sucitorul intinzi un
dreptunghi,rulezi strans,asezi painea in tava de 31/11cm sau de tort cu harte
la baza(25 cm),lasi la dospit (pana ajunge aproape de marginea tavii) cu hartie
de copt/folie plastic unsa bine cu uleisa vina in contact direct cu
painea.Preancalzesti cuptorul la 220C.Crestezi painea cu un cuter inmuiat in
ulei,o ungi cu apa in care ai dizolvat zaharul,coci cca 40 min.Primele 15
min,faci abur in cuptor,apoi scoti vasul cu apa.Cand aburul incepe sa se
diminueze in primele minute pulverizezi peretii cuptorului iar la a doua oara
pulverizezi si painea.
Painea are un gust f. bun si se pastreaza bine(moale)
chiar si 7 zile(o tin in cuptor pe gratar).
Pt ca stau la curte si gazul il platesc doar eu,nu si
vecinii ca la bloc, unde poti face risipa pe cheltuiala altuia,eu coc 2
paini(dublez reteta) si am aproape toata saptamana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu