Ingrediente:
700 g faina tip 650
300 ml lapte
2 oua(cca105 gr)
35 g drojdie proaspata
1 lingura sare neiodata
1 lingura zahar
susan,mac
susan,mac
Mdp:
In bol mare dizolvi drojdia in lapte rece,pui
zahar,oua,amesteci bine cu lingura lemn.Intr-o parte pui toata faina,amesteci
putina cu lichidul cu drojdie,presari deasupra putina faina,lasi la crescut,la
temp camerei.Cand a crescut amesteci toata faina,framanti,nu mai adaugi
fainaCantaresti coca care trebuie sa aiba 1095 gr.Pui in bol uns cu
ulei,rotesti coca sa se unga,acoperi cu prosop umed/pui capac,lasi la crescut
sa se dubleze.Cand s-a dublat intinzi coca presari sarea,mai framanti putin.Tai
coca in 3 bucati,cantaresti coca trebuie sa ai 3 bucati de 365 gr
fiecare.Formezi franzelele ,intinzi pe suprafata infainata fin,cu sucitorul un
dreptunghi,rulezi stransle pui in tava de 36 cm in care pui hartie de
copt.Hartia o tai cat latura mare(33 cm)si o lasi mai lunga de 51 cm ,trasezi
linii paralele la 5,7,10,7,10.7 cm,pliezi linia de la 7 peste cea de 10,obtii o
cuta ,apoi din nou cea de 7 peste cea de 10 ai obtinut a 2 a cutaintorci
hartia,ridici cele 2 cute in sussi pliezi pe liniile de 5 cm, pui
franzelele,lasi la crescut,cand s-au dublat,tai cu cuterul uns cu ulei cateva
diagonale,ungi cu ou daca vrei sa fie aurii,daca le vrei mai bronzate cand le
lasi la crescut le ungi cu ulei iar cand le dai la copt ungi cu ou,presari susan.Coci la
220C,cca 30 min.Cand le pui in cuptor pulverizezi pe peretii cuptorului
apa,inchizi usa repede,lasi 30-40 secunde repeti pulverizarea,pulverizezi si
franzelele,mai repeti o data pulverizarea,apoi coci fara abur.Se mentin fragede 3-4 zile,fara sa le tii in punga hartie/prosop bumbac,le pot manca si copii mici.
Nota: sarea iodata ,apa cu clor inhiba fermentarea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu