Ingrediente:
450 ml apa
rece
4 linguri
zahar
30 g drojdie
proaspata/2 lingurite uscata
8 linguri
ulei
800 g faina
tip 650
1 ½ lingurita
sare
pt uns
painea:
1 lingura
apa
pasta tomate(cat o aluna)
pasta tomate(cat o aluna)
MDP:
Intr-o
cratita mare pui apa,zahar,ulei,drojdia,amesteci bine cu lingura lemn,pui din
faina cam 1/3 sa ajungi la consistenta semilichida,amesteci bine 1-2 min,pui
capacul,lasi pana incepe sa iasa pe langa capac.Adaugi restul fainii,framanti
aluatul pana se desprinde de mana,il pui iar in cratita,pui capacul si-l dai la
frigider peste noapte.Scoti din frigider,intinzi aluatul presari sarea,il impaturesti de catecva ori,formezi painea,o ungi cu ulei,accoperi
si lasi 1-2 ore la crescut.Incingi cuptorul la 220C,cand esti aproape sa coci
painea o crestezi,pui un bol inox pe foc dai apa in clocot.Ungi painea cu o
lingura de apa in care ai dizolvat pasta de tomate,o asezi in cuptor pui bolul
sub ea si il inclini sa curga putina apa in tava,inchizi repede usa,cocii cca
45 min.Tava de tort de 25 cm.Poti injumatati cantitatile si face in masina de paine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu