Ingrediente:
- 2 ¾ cani faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 varf de cutit de sare
- 1 cana zahar
- ¾ cana ulei
- 1 cana smantana/iaurt
- 2 oua
- 1 cana coacaze
Preparare:
- Se amesteca separat ingredientele uscate si separat ingredientele umede.
- Se adauga amestecul de ingrediente uscate, treptat, in celalalt bol si se amesteca.
- Se adauga ¾ din fructe si se amesteca pana rezulta un aluat omogen.
- Se pulverizeaza ulei in formele de briose, se pune aluat cu o lingura pana la ¾ din inaltimea formei, iar deasupra se presara fructele ramase.
- Se coc la 200 grade pentru aproximativ 20-25 minute, pana cand se rumenesc, iar scobitoarea cu care se face testul iese curata.
- Se scot din cuptor si se pun pe prosoape de hartie unde se lasa sa se raceasca.
- Eu am copt-o in forma tort 25cm i-am pus deasupra o glazura din crema de branza amestecata cu gem gros de coacaze si am decorat-o cu fructe proaspete.
Reteta:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu