Am facut aceasta paine de mai
multe ori ultima data, folosind faina de la o firma diferita,a avut alta
textura(putin aspra si prea aerata).Poate ca vi s-a intamplat ca o faina sa nu
lege sosul si sa trebuiasca sa folosesti amidon.Deci atentie la faina folosita!
Ingrediente:
480 g faina tip 650
120 g gris
25 g drojdie proaspata
3 linguri ulei
1 ou
1 lingura otet
3 linguri lapte praf
1½ lingurita sare
1 lingurita zahar
300 ml apa
MDP:
In bol incapator pui
faina,grisul,laptele praf.Tragi intr-o parte faina pui
drojdia,zaharul,apa,amesteci cu putina faina,lasi la crescut.Pui intr-o parte
oul,uleiul,otetul,incepi sa amesteci cu lingura incopporandu-le in faina,apoi
amesteci cu maiaua.Incepi sa framanti cu mana pana se desprinde de pe mana si
marginile bolului,NU mai adaugi faina.(Nu te obosesti sa framanti prea in
forta,mai degraba o ridici in sus intinzand-o)In acest moment aplatizezi cu
mana aluatul presari sarea,mai framanti putin sa se distribuie in aluat.Ridici
aluatul din bol il ungi cu ulei,rotesti aluatul sa se unga peste tot,pui o
hartie de copt deasupra si peste ea un prosop gros.Lasi sa se dubleze.Formezi painea,o
pui in forma (13/11/30 cm)cu hartie de copt,lasi la crescut pana trece de
marginea tavii.Pui painea in cuptorul preancalzit la 220C,coci 50 min.Iese o
paine de 886 g.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu