miercuri, 7 ianuarie 2015

Paine de casa




Ingrediente:

800 g faina tip 650
200 g amestec faina*
25 gr drojdie
600 ml apa

MDP:

Se amesteca ingredientele si se framanta pana la obtinerea unui aluat bine dezvoltat.Cantitatea initiala de apa este de 50-55%.Dupa formarea aluatului se adauga treptat restul de apa.Temperatura aluatului la sfarsitul framantarii trebuie sa fie 27-28 C.Fermentare 15 min,apoi se portioneaza,se fermenteaza la temperatura camerei 15 min.Se modeleaza se dospeste 60 min la 32-35 C,si 70-75 %umiditate relativa.Se cresteaza aluatul cu 30 min inainte de sfarsitul dospirii.Se coace la 200-220C,timp de 25-30 min,in functie de temperatura cuptorului.

Nota:
Amestecul de faina:
compus din:
75 g faina secara
2 g sare
faina soia 50 g
faina neagra de grau fermentata 73 g

Niciun comentariu: