joi, 21 ianuarie 2010

Savarina Bucuresti

Ingrediente 8-10 portii:

220 g faina
20 g drojdie
5 galbenusuri
150 g migdale
200 g gem caise/capsuni,etc
400 g zahar
1/2 pahar rom Jamaica
400 g frisca batuta
1/4 l lapte
sare
vanilie
60 g unt

MDP:

Faci un aluat moale din:faina,lapte,sare,vanilie,drojdie,galbenusuri si 40 g zahar.Framanti bine,lasi la crescut,apoi pui in forma mare de savarina rotunda,unsa cu unt si tapetata cu faina.Cand a crescut 3/4 dai la cuptor,foc moderat 25-30 min.Cand s-a racit insiropezi cu un sirop amestecat cu rom.Rastorni pe platou,imbraci in gemul caldut,apoi infigi fileuri de migdale prajite pe toata suprafata savarinei.In mijloc pui frisca batuta sprituita.

Preparate de arta culinara-Iosif Strasman si Ion Radu

Niciun comentariu: