marți, 2 iulie 2019
Sos Scordolea-reteta veche
Reteta:Carte de bucate M. SEVASTOS ediția 1956
Ingrediente:
200 gr nuci
Puțin miez de pâine
2 cești de ulei
40 gr oțet
6 căței mari de usturoi
5-6 Lg apă
Sare după gust
Mdp:
Piesezi bine usturoiul în piulița de lemn, pana se face pasta.Adaugi nucile măcinate și pâinea muiata,continui sa bați pana obții un fel de aluat.Presari sare și înmoi aluatul cu oțet și apa.Scoti usturoiul din piulita,îl pui în castron,adaugi amestecul cu nuci,torni încet uleiul ca la maioneza,pana se termina.
Sosul scordolea se servește mai ales cu raci,de asemenea la orice fel de pește prajit, în special la fileurile de somn,nisetru,șalău etcetera,adică la pește mare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu