Reteta:Rhubarb cakes -recipes.sainsburys.co.uk
Blat pufos și potrivit de dulce sa compenseze rubarba care este acrișoara.
Ingrediente 8 portii:
300 gr rubarba
1/2 lămâie- sucul
165 gr făină cu autocrestere
175 gr unt moale
175 gr zahar
3 oua mari
2 lte es. vanilie
Topping:
25 gr unt
1 Lg zahar
2 lte ghimbir pudra
2 Lg faina autocrestere
Mdp:
Tai rubarba bucăți de 1 cm. O amesteci cu sucul lămâie, lași deoparte.Preancalzesti cuptorul la 180 C. Așezi hârtie copt în tava 23/23 cm.Mixezi untul,zaharul,ouăle, vanilia apoi faina.Adaugi 1/2 din rubarba. Pui în tava,nivelezi, așezi rubarba și presari toppingul. Coci 25-30 min. Lași la răcit, pudrezi cu zahar.
Pentru topping freci untul în faina,adaugi zaharul,ghimbirul.
* în faina Tip 650 am pus 3/4 lta praf de copt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu