Reteta:Lemon blueberry loaf cake
Am un vișin Erdy Jubileum care se coace la final de mai.Visinile nu sunt prea acre,se pot manca direct din pom.In privința rețetei am marit-o de 1,5 ori și am copt-o în forma 25 cm.
Ingrediente:
1,5 c faina Tip 650 am pus: 3 c/385 gr faina
1/2 lta sare 3/4 lta sare
1 lta praf de copt 1,5 lta praf de copt
1 c zahar 1,5 c zahar
2 Lg coaja lămâie 1 lămâie coaja
1 lta es. vanilie 1,5 lte es vanilie
1 c afine 2 c vișine
3/4 c lapte bătut 275 ml lapte batut
1/2 c ulei 3/4 c ulei
2 oua 3 oua
1 Lg suc lămâie 1,5 Lg suc lamaie
Glazura: nu am folosit
1 c zahar pudra
2 Lg suc lamaie
Mdp:
Preancalzesti cuptorul la 180C. Amesteci:faina,praful de copt,sarea
Freci cu degetele zaharul și coaja lămâie, le adaugi în faina.Amesteci separat ingredientele lichide le adaugi în faina,omogenizezi, adaugi vișinile. Coci 30-40 min. Lași 15 minute în forma,apoi scoți pe grătar. Picuri glazura pe checul rece
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu