duminică, 21 aprilie 2019
Pricomigdale
Reteta: Preparate de arta culinara Iosif Strasman si Ion Radu
Daca vrei sa-ti impresionezi sotul/invitatii asta e cea mai potrivita carte de bucate.
Ingrediente:
430 gr migdale
400 gr zahar
40 gr faina
5-6 albusuri
vanilie
MDP:
Albusurile se amesteca la cald cu zaharul si vanilia.Cand incepe sa faca spuma se adauga 380 gr migdale macinate si faina.Cu duiul se toarna pricomigdalele pe tava cu hartie de copt.Pe fiecare pricomigdala se pun bucati de migdale (50 gr) si se da la cuptor la foc foarte moderat cca 40 min.Cand s-au racit,se scot de pe hartia care se uda pe spate ca sa se desprinda usor.
* astea sunt pricomigdalele adevarate si cele ale lui M.Sevastos nu "pricomigdalele" ca pe vremea comunista cand nu aveai de unde lua migdale si ca sa imite gustul acestora,foloseau esenta migdale.Nici in Bucuresti nu erau migdale la magazin.Prima data le-am mancat in '80 cand am fost in luna de miere prin BTT in Germania.Atat mi-au placut de mult ca toata ziua rontaiam migdale.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu