duminică, 21 aprilie 2019

Pricomigdale adevarate-reteta veche



Reteta:Carte de bucate de M.Sevastos editia 1956

Ingrediente:

250 gr migdale
250 gr nuci
1 lta faina
500 gr zahar pudra
6 albusuri
1/2 baton vanilie
1 lamaie mica-zeama

MDP:

Dai prin masina migdalele si nucile,apoi le freci bine cu zaharul.Adaugi albusurile nebatute,unul cate unul freci mereu.Adaugi faina,suc lamaie,vanilia pisata cu zahar.Amesteci bine.Iei cate o lingurita din compozitie si pui din loc in loc pe hartia copt.Dai la cuptorul potrivit,mai mult slab,ca sa poata creste compozitia.Coci 20 min.Dupa ce s-au rumenit dedesubt,iar deasupra sunt albe scoti pe gratar.Le scoti cu tot cu hartia de copt si le asezi pe masa stropita cu apa.Lasi putin,sa le poti desprinde mai usor.Asezi pe farfurie,una langa alta.


* o metoda asemanatoare am vazut la un celebru patiser francez.Acesta cand a scos macaroons din cuptor,a inclinat tava si a turnat sub hartia de copt putina apa rece.Aburul format,le face sa se desprinda usor de pe hartia copt.


Frumoasa,drăgălaș, iubita Francesca










Niciun comentariu: