Ingrediente:
Aluat:
2 cani faina
prajituri
1 c zahar
tos
1 praf de
copt
¼ lingurita
sare
150 ml ulei
3 oua
2 Linguri
suc lamaie/portocala
1 lingurita
vanilina
125 ml lapte
Pt,umplut:
2-3
mere(functie marime)
1Lingura
scortisoara
5 Linguri
zahar
MDP:
Cuptor
160C.Forma tort detasabila 25cm,pui hartie copt la baza,ungi si pudrezi cu
faina marginile.
Aluat:amesteci
faina,sare,praf copt,zahar.Mixezi:ulei,oua,suc lamaie,vailie,lapte,adaugi
ingredientele uscate,amesteci sa se incorporeze nu mai mult.
Tai merele
felii fine,apoi bucatele,cu coaja,le amesteci cu zaharul amestecat inainte cu
scortisoara.Cand amesteci nu trebuie sa ramana zahar in plus,daca da,mai pui
putine mere.Le incorporezi in aluat.torni in forma,nivelezi.Coci 160C 15-20
min,maresti la 175C,mai coci 10-15 min.Cand s-a retras de pe margine scoti din cuptor,verifici cu scobitoarea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu