vineri, 20 mai 2016

Prajitura cu mere





Ingrediente:

Aluat:

2 cani faina prajituri
1 c zahar tos
1 praf de copt
¼ lingurita sare
150 ml ulei
3 oua
2 Linguri suc lamaie/portocala
1 lingurita vanilina
125 ml lapte

Pt,umplut:

2-3 mere(functie marime)
1Lingura scortisoara
5 Linguri zahar

MDP:

Cuptor 160C.Forma tort detasabila 25cm,pui hartie copt la baza,ungi si pudrezi cu faina marginile.
Aluat:amesteci faina,sare,praf copt,zahar.Mixezi:ulei,oua,suc lamaie,vailie,lapte,adaugi ingredientele uscate,amesteci sa se incorporeze nu mai mult.
Tai merele felii fine,apoi bucatele,cu coaja,le amesteci cu zaharul amestecat inainte cu scortisoara.Cand amesteci nu trebuie sa ramana zahar in plus,daca da,mai pui putine mere.Le incorporezi in aluat.torni in forma,nivelezi.Coci 160C 15-20 min,maresti la 175C,mai coci 10-15 min.Cand s-a retras de pe margine  scoti din cuptor,verifici cu scobitoarea.


Niciun comentariu: