vineri, 17 iunie 2016

Franzela cu ceapa



si cu ceapa framantata in aluat

Ingrediente:

400 g faina
7 g drojdie uscata
1 lingurita zahar brun
1 lingurita sare
1 lingurita germeni grau
50 ml ulei
100 ml apa
200 ml lapte
1 ceapa 160 g

MDP:

Preferment:

1 lingurita zahar,1 lingurita drojdie,1 lingurita germeni grau,1 lingura cu varf faina(din 400 g),amesteci, lasi la temp camerei 6-8 ore apoi la frigider pana a doua zi.
Calesti ceapa in 50 ml ulei,sa fie aurie.
A doua zi amesteci restul ingredientelor cu sau fara ceapa,Daca pui ceapa si framanti se va pulveriza,asa ca daca vrei sa se vada si simta pui doar uleiul cand framanti iar ceapa o pui la format painea.Procedezi dupa reteta clasica: framanti,dospesti,formezi,dospesti,coci la 200 C,cca 25 min.
Varianta 1:
aluatul a avut dupa framantare:764 g si dupa copt 669g
Varianta 2 fara ceapa in aluat
aluaul a avut dupa framantare 709 g

Niciun comentariu: