Ingrediente:
2 pahare lapte
2 pahare frisca
nebatuta/4 pahare frisca batuta
1 ¾ pahar zahar pudra
6 galbenusuri
1 vanilie
1 varf cutit sare
5-6 linguri apa
MDP:
Se freaca
galbenusurile cu ¾ pahar zahar si sarea apoi se amesteca bine cu laptele,se
pune vasul pe baie abur si se fierbe pana se ingroasa,sa nu clocoteasca.In timp
ce se raceste crema se arde intr-o tigaie restul de zahar,pana devine brun
inchis,se stinge cu apa,se lasa sa fiarba pana se obtine un sirop gros ca
mierea,apoi se adauga in crema incetul cu incetul amestecand continuu.La
sfarsit se aromeaza cu vanilie,se incorporeaza frisca batuta.Se serveste cu
frisca/sos de vanilie.
1 pahar=200 g
Reteta:
Florica Geormaneanu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu