Ingrediente:
400 ml lapte
850 gr făină Tip 650
100 gr unt
10 gr drojdie uscată
2 ouă
30 gr lapte praf
7,5 gr sare
25 gr zahăr
Mdp:
Bol mare pui laptele, drojdia, zahărul, ouăle, amesteci bine, lași 5-10 minute,adaugi cam 1/3 din făină, omogenizezi.Presari restul făinii deasupra,pui sarea, acoperi, lași până maiaua iese prin făină.Framanti bine, până e neted și elastic.Incorporezi untul moale treptat în 4-5 tranșe.Faci o bilă așezi în bol lași să se dubleze.Scoti masa înfăinată fin, întinzi, un dreptunghi,rulezi,pui tava 30/12 cm, lași să se dubleze.
Ungi cu apă,tai, presari susan,coci 180 C, 30-40 minute/funcție cuptor.
Greutate aluat: 1470 gr
Greutate pâine: 1360 gr
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu