sâmbătă, 7 mai 2022

Cornulețe

 

Ingrediente:

Aluat:

550-600 gr făină

250 gr margarină

250 gr smântână 25%

1 praf sare

Vanilie

Umplutura după plac

Mdp:

In bol pui o parte din făină,razi mare margarina rece, amesteci să obții frimituri pe care când le strângi in pumn stau adunate/ nu se risipesc,mai adaugi făină.Adaugi smântâna,sarea,vanilia,amesteci, frămânți puțin să se adune,sa ai un aluat nelipicios.Infoliezi dai la rece cca 30 minute.

Scoți pe masă, frămânți ușor,faci un sul, tai în 4 . Acoperi cu folie.Iei o bucată, întinzi un disc mare,tai în 8 .

Pui umplutura,rulezi, așezi în tava cu hârtie de copt.Coci până-s ușor galbene.Pudrezi reci.













Niciun comentariu: