Ingrediente:
900 gr făină Tip 650
2 c apă+30 ml-functie de faina folosită
2,5 lte/10 gr zahăr
14 gr drojdie uscată
1 Lg/17 gr sare
90 gr ulei rapiță
Mdp:
Am pus în bol mare 2 căni apă,am adăugat zahărul, drojdia,am amestecat,am lăsat cca 5 minute,am adăugat cam 1/3 din făină,am amestecat bine.Am turnat restul făinii deasupra să o acopere,am pus sarea,am lăsat să dospească.Am adăugat uleiul și am frământat.Am pus în bol și am lăsat să se dubleze.Am format pâinea că un melc,am pus-o în forma 24 cm,am așezat 4 borcane de 800 ml pe lângă formă,am pus un prosop peste ele și am lăsat la crescut.
Am uns-o cu apă,am tăiat-o,am presărat susan.
200°C,cca 30 minute.
Greutate pâine: 1260 gr.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu