Ingrediente:
500 gr făină Tip 650
7 gr drojdie uscată
30 gr lapte praf
125 ml lapte cald
125 ml apă caldă
25 gr zahăr
1 ou
56 gr/4 Lg unt moale/3 Lg ulei
1 1/2 lta sare
Mdp:
In bol mare pui laptele,apă, drojdia, zahărul,oul.Amesteci,adaugi 1/3 din făină,lași la crescut.
Adaugi restul făinii în care pui laptele praf și sarea.Framanti bine,iar la final incorporezi untul puțin câte puțin.Funcție de făină mai adaugi 1-2 Lg apă.
Am folosit drojdie și făină Belbake.
Pui în bol uns,lași la crescut să se dubleze.
Pentru rezultate mai bune dai la frigider, acoperit cu folie 8-24 ore.
Greutate aluat: 887 gr.
Formezi pâinea, acoperi folie,lași la crescut 45 minute,loc cald.
Optional- ungi cu ou.Am uns-o cu apă și pudrat-o cu făină.
Coci 180 C,cca 30-35 minute.
Lași 5 minute, acoperi cu prosop,daca vrei o crustă moale.
Greutate pâine: 753 gr fără un colț care a dispărut .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu