duminică, 8 mai 2022

Pâine cu lapte praf și ou

 


Ingrediente:

500 gr făină Tip 650

7 gr drojdie uscată

30 gr lapte praf

125 ml lapte cald

125 ml apă caldă

25 gr zahăr

1 ou

56 gr/4 Lg unt moale/3 Lg ulei

1 1/2 lta sare

Mdp:

In bol mare pui laptele,apă, drojdia, zahărul,oul.Amesteci,adaugi 1/3 din făină,lași la crescut.

Adaugi restul făinii în care pui laptele praf și sarea.Framanti bine,iar la final incorporezi untul puțin câte puțin.Funcție de făină mai adaugi 1-2 Lg apă.

Am folosit drojdie și făină Belbake.

Pui în bol uns,lași la crescut să se dubleze.

Pentru rezultate mai bune dai la frigider, acoperit cu folie 8-24 ore.

Greutate aluat: 887 gr.

Formezi pâinea, acoperi folie,lași la crescut 45 minute,loc cald.

Optional- ungi cu ou.Am uns-o cu apă și pudrat-o cu făină.

Coci 180 C,cca 30-35 minute.

Lași 5 minute, acoperi cu prosop,daca vrei o crustă moale.

Greutate pâine: 753 gr fără un colț care a dispărut .









Niciun comentariu: