vineri, 16 noiembrie 2018
Briose/chec/prajitura cu mere
Briose/chec pufos si aromat!
Ingrediente:
375 gr faina
3 lte praf de copt
3/4 lta bicarbonat sodiu
180 gr unt
180 gr zahar
3 oua
150 ml lapte
2 Lg otet
1 praf sare
coaja lamaie,vanilie
Umplutura:
500 gr mere
1 Lg gris
1Lg unt
Scortisoara
Vanilie
Zahar dupa gust
Nuci-optional
MDP:
Cerni ingredientele uscate.Topesti untul,racesti amesteci cu restul ingredientelor lichide la temperatura camerei,le adaugi in faina,doar o umezesti.Ungi ulei si pudrezi cu faina forma 25 cm,torni 1/2 din aluat,asezi merele calite,amestecate cu scortisoara,vanilie,gris,racite.Presari nuci peste mere si pui din loc in loc aluatul ramas.Coci 175°C,30-35 min.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu