joi, 11 octombrie 2018

Placinta cu porumb si dovlecei







Reteta adaptata pinchofyum.com Sweet corn and zucchini pie

Am folosit porumb din conserva si dovlecel in loc de zucchini

Ingrediente:

4Lg/ 60 gr unt
1/2 ceapa tocata
2 stiuleti porumb dulce/1 cutie de 340 gr
2 dovlecei mari/475 gr/4 cani feliati fin
225 gr ciuperci
1Lg busuioc uscat
1 lta oregano uscat
1/2 lta sare
300 gr branza rasa elvetiana/mozzarella
4 oua batute


MDP:

Preancalzesti cuptorul la 190 °C.Incalzesti in tigaie untul la foc mediu,adaugi ceapa,dovlecelul,ciupercile feliate fin.Lasi putin la sotat,adaugi boabele porumb.Daca folosesti porumb crud le sotezi si pe ele 5-10 min.Iei de pe foc,racesti cateva minute,pui busuioc,oregano,sare,branza(pastrezi putina pt.deasupra) si ouale batute.Torni forma rotunda 23 cm cu hartie copt.Presari deasupra branza rasa mare(am uitat sa pastrez din cele 300 gr,asa ca am ras cam mult cascaval cheddar Valley Spire).Acoperi cu folie unsa coci cca 25 minute,scoti folia,lasi 5 min.sa se rumeneasca deasupra.Lasi 10-15 min.servesti.

cer de octombrie
















Niciun comentariu: