Dolofane si pufoase!
Ingrediente 9 painici :
560 gr faina tip 650
270 gr lapte
11 gr drojdie uscată /35 gr proaspata
1 ou mare
100 gr margarina
8 gr sare
10 gr zahar
MDP :
Procedezi ca la orice aluat dospit. Dupa frământare obții aluat nelipicios. Dupa dospit imparti în bucăți de 40 gr fiecare. Iei 3 bile, faci 3 suluri. le impletesti,asezi în tava cu hârtie de copt, lasi spatiu generos intre ele.Dupa ce le-ai terminat, ungi cu lapte, lasi la dospit. Cand au crescut frumos,le ungi cu lapte amestecat cu putin zahar, le coci la 200C,15-20 min./funcție cuptor.Le scoți la răcit pe grătar.
Și dacă nu ai chef de împletit, faci o pâine, o așezi în tava 30/11 cm și vei avea o pâine ca a mea.Crescuta,frumoasa gustoasa și pufoasa!
Frumoasa Beti sau Betina cu o alintam când e o sălbăticiune răutăcioasă. Ea e una din copii mei adoptivi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu