Pâine moale,aurie și pufoasa!
Ingrediente pentru o pâine 1115 gr:
600 gr faina tip 650
450 gr cartofi fierți
3 Lg ulei
100 gr apa
20 gr sare
15 gr zahar
20 gr drojdie proaspătă
Pt. uns:
1lta zahar
1/2 lta otet
1 păhărel mic apa
MDP:
Fierbi cartofii în apa cu sare.Imediat ce sau fiert,scurgi apa,îi răsfiri sa iasă umezeala.Cand sunt călduți ii pasezi,îi amesteci cu apa,drojdia,zaharul,uleiul,pui sarea într-o parte,acoperi cu faina,lași pana se umfla.Cand vezi crăpături în faina începi sa frămânți. Obtii aluat moale,puțin lipicios.Acoperi,lași sa se dubleze. Formezi pâinea, asezi tava 30/11 cm, lași la dospit.
Tai pâinea dacă vrei,o ungi cu amestecul de apa zahar și oțet. Coci 250 C ca 5-10 min,cu abur, apoi la 220 C încă 25 min.
Oțetul și zaharul l-am pus ca sa para o pâine rumenita bine dar fără a intra se întări exagerat crusta.
V-am făcut pofta?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu