O minune de placinta,blat pufos si fin si cel mai important
se face foarte repede,scapi de intins foi.
Tava 34/24 cm.
Ingrediente:
Aluat:
400 ml iaurt/lapte batut/smantana/kefir
160g unt/margarina
2 oua
1 lingurita zahar
½ lingurita sare
280 g faina alba
2 lingurite praf de copt
Umplutura:
600 g ciuperci
3 cepe
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
3 oua
sare
piper
MDP:
Topesti untul/margarina,torni in bol mare,pui peste
ea:
sare,zahar,iaurt,oua,amesteci bine cu mixerul,la final incorporezi
faina amestecata cu praful de copt.Torni ½ din aluat in tava cu hartie
de copt,intinzi umplutura,pui restul de aluat,nivelezi,coci in cuptor preancalzit
la 180 C,35-40 min,verifici cu scobitoarea.Tai rece.
sare,zahar,iaurt,oua,amesteci bine cu mixerul,la final incorporezi
faina amestecata cu praful de copt.Torni ½ din aluat in tava cu hartie
de copt,intinzi umplutura,pui restul de aluat,nivelezi,coci in cuptor preancalzit
la 180 C,35-40 min,verifici cu scobitoarea.Tai rece.
Umplutura:in putin unt/ulei calesti ceapa taiata mic,pui
ciupercile,le lasi
pana se evapora toata zeama,lasi sa se racoreasca,pui verdeata tocata,asezonezi cu sare,piper,incorporezi ouale.
pana se evapora toata zeama,lasi sa se racoreasca,pui verdeata tocata,asezonezi cu sare,piper,incorporezi ouale.
Reteta aluat:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu